Populære byer

 

Solrike Spania er et populært land å feriere i, med alt fra den høytliggende innlandshovedstaden Madrid til bade- og fotballbyen Barcelona som to av de mest populære reisemålene. Men Spania kan by på så mye mer enn disse to storbyene, og spesielt med leiebil kan man oppdage mesteparten av Spanias solkyst i løpet av en ferie. Her er de seks mest populære byene i Spania der man bør feriere med leiebil.

Barcelona

Barcelona er en selvskreven by på denne listen. Det er ikke bare den nest største byen i Spania, men det er også den mest populære turistdestinasjonen i hele Spania. Barcelona ligger langs kysten i det nordøstlige Spania, og kan by på flotte bademuligheter, et herlig og behagelig klima og massevis av severdigheter. For mange er Barcelona synonymt med deres verdensberømte fotballag, men byen kan tilby så mye mer enn som så – både historie, fornøyelsesparker, shoppingmuligheter og et ytrende folkeliv er bare noe av det man kan oppleve i Barcelona, som for øvrig er en veldig stor by og derfor best oppleves med leiebil.

Madrid


Mange tenker at Spania bare er sol og varmt badevann i form av Middelhavet, men reiser man til innlandsbyen og hovedstaden Madrid, så er dette mangelvare. Madrid ligger nemlig flere hundre meter over havet, og er følgelig en av kontinentets mest høytliggende hovedsteder. Klimaet er allikevel varmt og behagelig, samtidig som også hovedstaden har et berømt fotballag i form av Real Madrid. Med leiebil i Madrid kan du enkelt ta deg til alle severdighetene i byen, og til de mange nærliggende landsbyene og koselige områdene i områdene rundt hovedstaden.

Granada

Granada er det optimale reisemålet i Spania for deg som vil ha opplevelser og severdigheter. Byen ligger på bunnen ved fjellkjeden Sierra Nevada i det sørlige Spania, og byr på unik historie, spektakulær utsikt, frodig natur og mektige fjellklipper. Middelalderborgen som vokter over byens sentrum fra en liten høyde er den største turistattraksjonen i Granada, som for øvrig er en bra base for deg som vil oppleve det sørlige Spania med leiebil. Byen er forholdsvis kompakt og trang, men leiebil er uansett gunstig når man vil oppleve de mange nærliggende severdighetene og naturlige attraksjonene.

Sevilla

Sevilla er en by i det sørlige Spania, som heller ikke ligger langs kystlinjen til landet. Det omtales av mange som den vakreste byen i landet, med sine gamle bygater og det varierende fargemønsteret som preger bygningene i sentrum. Sevilla er også kjent for sitt yrende natteliv, slik at mange unge mennesker tar turen hit for å feste. Da er kanskje ikke leiebil nødvendig, men for deg som vil oppleve Andalusia-regionen i Spania, så er Sevilla en utmerket base for en leiebil-ferie. Blant annet er ikke avstanden over til Portugal lang, og ned til den spanske solkysten er det bare en kort kjøretur.

Valencia

En annen skikkelig storby i Spania er Valencia, som ligger i den østlige delen av landet. Avstanden opp til Barcelona er ikke veldig lang, og på samme måte som sistnevnte er også Valencia en kystby. Byen er en viktig universitetsby med mye forskning og den slags, samtidig som byen kan by på flere menneskeskapte kunstverk som turistattraksjoner. Det er også en livlig by i form av kulturelle arrangementer, med alt far utstillinger til konserter og festivaler. Med sin sentrale beliggenhet på den østlige kystlinjen av Spania er det dessuten en utmerket base for å oppleve Spania med leiebil.

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela er nok ikke en by de fleste nordmenn har hørt om, men det er en historisk by i form av at det var avslutningstedet for pilegrimsreiser for mange århundrer siden. Følgelig er det mye kristen historie i denne byen, som man blant annet kan se gjennom den omfattende kirken som virkelig er byens stolthet. For den historieinteresserte så vil et besøk til Santiago de Compostela være obligatorisk når man er på bilferie i Spania. Byen ligger for øvrig på nordkysten av Spania.